Tamino

Info

  • locatie
    Concertzaal

De Antwerpse zanger/gitarist/pianist Tamino maakt sobere, melancholische muziek. Hij liet zich afgelopen herfst opmerken op de Radio1-sessie van het Zesde Metaal, toen hij een uitverkochte Trix muisstil kreeg met zijn bezwerende stem en dramatische melodiën. Maar lang bleef het niet stil, een bomvolle zaal trakteerde hem na de laatste noten van Habibi op een uitzinnig applaus.

Tamino, genoemd naar de held uit Mozarts opera Die Zauberflote, is geboren in Antwerpen (1996) als Tamino-Amir Moharam Fouad. Als zoon van een Belgische moeder en een Egyptische vader, groeit hij zowel in Vlaanderen als in Egypte op.

De liefde voor het podium kreeg hij van zijn moeder. Zij liet hem al vroeg kennismaken met opera en theater. Zijn muzikale genen heeft hij van vaders kant: Tamino’s grootvader is de in de Arabische wereld zeer bekende zanger/acteur Moharam Fouad. Het is onvermijdelijk dat Tamino's achtergrond doorsijpelt in zijn muziek.

Het resulteert in expressieve singer-songwriting in de geest van Jeff Buckley, met een kleurrijke zin voor dramatiek. We kijken alvast halsreikend uit naar zijn eerste release in 2017.

En wij zijn niet de enige die fan zijn van Tamino. Hij schopte het ook tot finalist van StuBru's muziekwedstrijd voor jong talent De Nieuwe Lichting. Stemmen kan nog hier altijd. Dit is er eentje in de categorie "die heb ik nog gezien voor dat die de AB op zijn duimpje uitverkocht". Niet te missen dus.

© Esther Van der Heijden