WARHAUS

Info

  • locatie
    Concertzaal

Warhaus is Maarten Devoldere (de helft van het frontmannenduo bij Balthazar). Onder deze naam bleef hij lang bewust onder de radar. Tot hij in september 2016 het Warhaus-debuut ‘We fucked a flame into being’ (genaamd naar een quote van de Engelse romanschrijver D.H. Lawrence) op ons losliet. Centraal thema: de liefde.

En die liefde was meteen wederkerig, want de reacties waren unaniem lovend. De invloeden van de Franse sixties, bezwerende jazz, een toets exotiek, een achteloze lusteloosheid en referentie naar Leonard Cohen, Nick Cave en Serge Gainsbourg laten dan ook niemand onberoerd. De samenwerking met zijn vriendin - Soldier's Heart-zangeres Sylvie Kreusch - voor enkele nummers op zijn plaat, bleek een schot in de roos.

De release in de AB Club in oktober 2016 gebeurde voor een tot de nok gevulde uitzinnige zaal. Ook een tweede show, op 17 maart in de grote zaal van de AB, raakte op een drafje onherroepelijk uitverkocht.

Maar niet getreurd: op 30 april speelt Warhaus, duidelijk één van dé bands van het moment, in Gent. Zorg dat je erbij bent.